Om huset
Status på byggeriet
Medieomtale
Intelligent komfort
Ansigtsgenkendelse
Fingeraftryksgenkendelse
Adgang med Bluetooth
Energibesparende teknologier
Samarbejdspartnere

Intelligent komfort

Når husets forskellige tekniske installationer er bundet sammen i et stort netværk begynder man at kunne drage fordele af de forskellige funktioner som man kan styre. Herunder har vi beskrevet nogle af de scenarier som man kunne forestille sig.

Morgen

Om morgenen rulles solafskærmningen op (den har jo været rullet ned om natten for at give ekstra "gratis" isolering) når man står op. Alarmen frakobles selvfølgelig automatisk.

Nat

Når huset sættes i nattilstand låses alle døre og alarmen tilsluttes. Alt standby-strøm slukkes på de kontakter der er programmeret til at være slukkede om natten - eksempelvis cirkulationspumpe, centralstøvsuger etc. Lysstyringen ved at hvis der kommer bevægelse i rummene lyset aktiveres til 10%. Alle lysscenarier eller lys der er tændt manuelt slukkes, ligesom det udvendige lys også slukkes. På touchskærmen i stuen vil åbne vinduer eller døre være markeret så man hurtigt kan se om man har glemt at lukke et vindue.

Fest

Når der er mange gæster i huset vil temperaturen stige så derfor holder styringen øje med at ventilationsanlægget skrues op. Hvis det er sommer og man har terrassedørene åbne vil ventilationsanlægget blive skruet ned så det ikke forbruger unødig energi. 

Ingen hjemme

Hvis der ikke er nogen hjemme, går huset i energibesparelsestilstand. Dette betyder at al strøm slukkes - undtagen til de mest vitale dele (og herunder hører Playstation, printeren, mobiltelefonopladere ikke...:-) ) Man kommer altså ikke afsted med uvisheden om hvorvidt man huskede at slukke for strygejernet...

Alle døre låses og solafskærmningen går på automatisk - dvs. hvis der er behov for varme så rulles den op hvis solen står på - og omvendt hvis solen ikke er på. På denne måde spares der energi på opvarmning af gulvet.

Hvis vinduer eller døre er åbne vil det stå på skærmen når man går ud af huset.

Ferie

Når familien tager på ferie eller er væk i flere dage, sænkes temperaturen på gulvvarmen i forhold til hvad der er optimalt. Solafskærmningen styres i forhold til at holde en tilpas temperatur så huset ikke kræver for meget udluftning. Ventilationen stilles på minimum og al strøm slukkes - så huset går i den ultimative sparetilstand.

Lyset tændes og slukkes dog så det ser ud til at huset er beboet - automatisk tømning af postkassen har vi dog ikke fundet en smart løsning på endnu ;-) Hvis det skal være helt optimeret skal det så kun være LED belysningen der er aktiv men det er noget man kan programmere som man vil.