Om huset
Status på byggeriet
Medieomtale
Energibesparende teknologier
Energi+ vinduer
Intelligent strømforbrug
Intelligent varmestyring
Varmt vand til opvask- og vaskemaskine
Højisoleret elementbyggeri
Intelligent lysstyring
Intelligent ventilation
Lysstyring med LED
Intelligent komfort
Samarbejdspartnere

Højisoleret elementbyggeri

Huset bygges af elementer som samles på en fabrik. Dette betyder at selve huset bygges på 2 dage da ydervægge og indervægge leveres færdigsamlede. Dermed er huset lukket og risikoen for fugtskader er minimale. På denne måde opnår man et hus med behagelig og allergivenlig indeklima.

Huset opbygges med ekstra isolering i gulv og tag. Ydervægge har en u-værdi på 0,17 og er ca. 43 cm tykke. Dette giver et godt kompromis mellem isoleringens effekt og tykkelsen på ydervægge. Ved højere isolering bliver ydervæggen også typisk tykkere = mindre netto kvadratmeter. Dette er relevant da det er de ydre kvadratmeter man betaler ejendomsværdiskat af, og de indre (netto) kvadratmeter man lever på ;-) Forhåbentlig går det en dag op for skatteministeren at man bliver nødt til at tænke på økonomiske incitamenter hvis man skal gøre det mere attraktivt at bygge endnu mere lavenergivenligt. Vi kunne sagtens have puttet mere isolering i, men det vil blot betyde endnu mindre indvendig plads. Merprisen for at komme ned på 0,09 i u-værdi var omkring 2-3% af byggesummen men det værste var at det kostede os ca. 6 netto kvm.... Det lyder måske ikke af meget, men når vi så på at vi kunne få ekstra 20 cm bredde i gangarealet så valgte vi denne løsning istedet.

Flamingomoduler - Isobyg

Vi overvejede at bygge huset i flamingomoduler fra Isobyg og de har en løsning som ser rigtig spændende ud. Her får man en u-værdi på 0,08 og en forholdsvis fornuftig ydervægstykkelse. Desværre var der ingen af de byggefirmaer som vi var i kontakt med som brugte dette materiale, men for selvbyggere ser det ud til at være en god løsning.