Om huset
Status på byggeriet
Medieomtale
Intelligent komfort
Energibesparende teknologier
Energi+ vinduer
Intelligent strømforbrug
Intelligent varmestyring
Varmt vand til opvask- og vaskemaskine
Højisoleret elementbyggeri
Intelligent lysstyring
Intelligent ventilation
Lysstyring med LED
Samarbejdspartnere

Intelligent strømforbrug

Huset udstyres med eet af markedets mest avancerede sikringssystemer som platform. Det unikke ved dette system er at det kan kommunikere med andre bygningsstyringssystemer og bruges mest til styring af adgangskontrol, alarm, videoovervågning og energi i større kontorbyggerier og kommunale bygninger. Når dette system kobles sammen med selve husets energistyringssystem får vi det bedste fra 2 verdener - vi kan nemlig lave intelligent styring af energien og vi kan lade denne styring være baseret på hvem der rent faktisk er tilstede - det man kan kalde "prioriteret energiforbrug".

Det avancerede energistyringssystem kan abbonnere på den aktuelle el-pris som fastsættes på den nordiske el-børs. Dette betyder at man kan sætte opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler m.v. igang når der er billig el eller evt. oplade elbilen (hvad man havde en sådan) når der er billig strøm. 

Intelligent standby-strøm

Standby strømmen styres i forhold til hvem der er hjemme og hvilke rum de befinder sig i. Dette betyder at fjernsyn, printer, computer, skærm, Playstation, Wii, harddiskoptager, fiber TV-boks etc. er slukket når der ikke er nogen tilstede i rummet. Endnu vigtigere giver det mulighed for at lave automatisk slukning af apparater efter en forud bestemt tid (som kan være individuel fra rum til rum – og dermed hvilket brugsmønster rummet har – er det kontor, børneværelse, stue, bibliotek etc). Netop fjernsyn eller stereoanlæg der ikke er slukket og står og ”kører i baggrunden” er en stor energisluger. At far og mor også kan slukke for teenagerens stereoanlæg hvis de spiller for højt er så en anden sag – noget som mange familier sikker kunne tænke sig ;-)

Styringen af standby-strøm kan anvendes til alle tænkelige el-apparater – eksempelvis også slukning af qookeren om natten og i dagstimerne (hvis det kan betale sig), slukning af cirkulationspumpe, centralstøvsuger etc.